3 Knutsel ideeën voor Halloween!

3 Knutsel ideeën voor Halloween!

Halloween komt er weer bijna aan! Alhoewel het in Nederland niet zo heerst als in Amerika wordt het toch steeds populairder. Zeker op basisscholen wordt er steeds meer aan dit themafeest gedaan. Om een beetje in de gelegenheid te komen is het decoreren van je huis een leuk idee om met je kinderen te doen. Organiseer bijvoorbeeld een griezelig Halloween feest en knutsel zelf de Halloween versiering. Benieuwd naar leuke tips om je huis griezelig aan te kleden? Laat je kinderen meedenken, maar lees ook vooral deze blogs voor extra tips. Lees gauw verder! 

Knutselen met toiletrollen 

Knutselen met toiletrollen is in eerste instantie niet meteen het eerste waar je aan zou denken bij iets griezeligs, maar toiletrollen zijn een uitstekende optie voor Halloween. Zeker als je iets goedkoops wilt bedenken. Bewaar je overgebleven rollen goed, zodat je materiaal hebt om te gebruiken. De toiletrollen zijn rond en hebben een goede vorm om bijvoorbeeld een dier van te maken. Een vleermuis is een griezelig en leuk dier dat goed past bij Halloween. Verf de toiletrol zwart en knip van karton twee vleugels en twee oren uit, plak de vleugels vervolgens op de ronde kant van het toiletrol en de oren op de bovenzijde. Knip ten slotte twee ronde ogen en hoektanden uit en plak ze op de voorkant van de toiletrol. Kijk eens aan! Je vleermuis is af.  

Serveer je hapjes met Halloween bordjes en bekertjes 

Halloween decoratie maakt een themafeest al heel snel leuk en voor de gasten is het meteen een leuke toevoeging van het geheel. Halloween decoratie vind je tegenwoordig in de meest griezeligste bordjes, bekertjes en andere versiering om te serveren. Serveer bijvoorbeeld hapjes op spookachtige wijze met skelet bordjes, en gebruik bijvoorbeeld echte trick or treat borden voor het hoofdgerecht. Spookachtige avond compleet maken met het eten? Maak bijvoorbeeld vlees oogballen klaar of bloederige vinger hotdogs. Je kunt het zo gek niet bedenken.  

Ontwerp je eigen Halloween kostuum 

Trick or treat is minder populair in Nederland dan dat het in Amerika is. Verkleed langs de deuren gaan, zul je hier dan ook minder snel zien gebeuren. Toch is het knutselen van een Halloween kostuum super leuk om te doen. Kijk eens naar Halloween verkleedkleding, of knip twee gaten in een oude laken om op een spook te lijken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.