3 tips voor het optimaliseren van de kantoorruimte

3 tips voor het optimaliseren van de kantoorruimte

De werkvloer speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de productiviteit. Wanneer uw werknemers zich ongemakkelijk en oncomfortabel voelen op het kantoor, dan kan dit desastreus zijn voor de productiviteit en de uiteindelijke werkresultaten. Van rumoerige geluiden die door de ruimte weerkaatsen tot vervelend zittende stoelen, een optimale input wordt sterk beïnvloed door de kwaliteit van de werkruimte. In dit artikel geven we u een aantal tips om uw kantoor productiever te maken.

Sta stil bij kleuren

De kleurensamenstelling van uw kantoor heeft een grote impact op mensen. Hoewel kleuren doorgaans op een onbewust niveau bijdragen aan de gesteldheid van uw werknemers, kan het de werksfeer beïnvloeden. Om de productiviteit te verbeteren, probeer de juiste kleuren in uw werkruimte toe te passen. Terwijl rood een warme en energieke kleur is, geeft blauw juist een meer kalmerend effect en een stabiel gevoel. Mocht je eerder willen kiezen voor een strakke uitstraling van uw kantoorinrichting, dan kan wit op de juiste manier gebruikt worden om frisheid en eenvoud over te brengen. Neem uw tijd voor het kiezen van de juiste kleuren en probeer in te spelen op de aard van de werktaken en kantoorsfeer.

Regel de blootstelling aan het licht

Onderzoek heeft aangetoond dat de blootstelling aan natuurlijk daglicht een belangrijke factor is om stress op de werkvloer te verminderen. Overweeg daarom om uw kantoorruimte zoveel als mogelijk te voorzien van ramen en natuurlijke elementen, om zoveel mogelijk licht te ontvangen en een luchtig gevoel te creëren. Wanneer u met een turn key project van start gaat, houdt dan nauw contact met de projectmanager om de behoeftes rondom het lichtplan goed in kaart te brengen en om de juiste conceptoplossingen te bedenken.

Overweeg de fysieke comfort

Tenslotte is het ook zeker niet onbelangrijk om aandacht te besteden aan de ergonomische factoren van de werkplek. Dit houdt dat de tafels en stoelen goed afgestemd zijn op het lichaam. Houd er daarom rekening mee dat meubilair en apparatuur verstelbaar is, zodat een goede houding aangenomen kan worden die lichamelijke problemen zoveel als mogelijk minimaliseert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *