DJ inhuren

DJ inhuren

Wat doen die dj’s eigenlijk tijdens deze corona-periode? Er zijn geen grote festivals of feesten. Helaas zijn grote festivals zoals het Songkran Festival afgelast. Dit betekent dat er zonder muziek ook geen DJ aan het werk is. Dan is de belangrijke vraag “Wat doen de DJ’s nu?”

Al stonden ​​de agenda’s van verschillende dj’s vol met 2020 zomeroptredens. Helaas zijn deze geplande voorstellingen afgelast, of zijn zeker 90% van de voorstellingen afgelast. Er zijn hier en daar kleine “corona proof” optredens, waar artiesten kunnen nog draaien. De grootste bron van inkomsten voor dj’s is natuurlijk optreden. Als ze dit niet kunnen, zullen ze andere opties moeten zoeken.

De meeste dj’s hebben zich ontwikkeld tot muziekproducenten. Dit betekent dat ze ook liedjes voor artiesten schrijven. Muziekproducenten ontvangen een bepaald percentage van de uitgebrachte nummers. Via streamingdiensten als YouTube, Spotify en Tidal kunnen artiesten met elke stream een ​​bepaald bedrag (het aantal keer dat een nummer wordt afgespeeld) verdienen. Door isolatie zijn veel dj’s thuis en doen ze meer aan muziek maken. Op deze manier kunnen ze meer muziek uitbrengen, maar toch geld verdienen (vergeleken met de optredens die ze leverden), is het inkomen minder.

Band boeken

Wat kan je het beste doen tijdens de Corona als Dj? 

Zorg voor een “corona proof” optreden, laat het publiek 1,5 meter afstand houden en laat ze gaan zitten. Het lijkt gek, maar voor muziekliefhebbers of festivalliefhebbers is het verlangen om een optreden bij de leven erg sterk.

Omdat je tegenwoordig meer tijd heb om muziek te maken, is het handig om zoveel mogelijk muziek te publiceren. Dit zal je fans interesseren en zal natuurlijk wat extra geld opleveren om de Corona-tijd door te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *