Waarom je eigen bier brouwen zo leuk is

Waarom je eigen bier brouwen zo leuk is

Je eigen bier brouwen is een hobby met een oneindige verscheidenheid aan bevredigende resultaten. Je kunt thuis bier brouwen of zelf brouwen om ervoor te zorgen dat je altijd het meest verse en lekkerste bier drinkt. Een van de beste dingen van het brouwen van je eigen bier is hoe aanpasbaar het is. Er zijn zoveel verschillende manieren om te brouwen dat geen enkele situatie hetzelfde zal zijn als de jouwe, wat betekent dat je op je creativiteit moet vertrouwen en niet alleen op recepten. Het mooie van ambachtelijke bieren is dat ze geen conserveermiddelen bevatten. Ze zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, wat betekent dat ze gezonder voor je zijn. En als je iets anders wilt drinken dan bier, zijn er thuis zoveel andere opties beschikbaar, waaronder wijn, mede, cider en meer!

De vijf stappen voor het zelf brouwen van bier

Het brouwproces is niet ingewikkeld, maar vereist wel wat tijd en geduld. De vijf stappen zijn als volgt:

– Verzamel de apparatuur die nodig is voor het brouwproces;

– Kook water en graan een uur in een pot om wort te maken;

– Doe het wort met de hop in een andere pot;

– Laat het mengsel afkoelen voordat je gist toevoegt;

– Twee weken op een donkere plaats bewaren voor het bottelen.

Hoe maak je een bierrecept?

Thuis bier brouwen kan een lonende ervaring zijn. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we het beste aan de gist geven, wat bier maakt tot wat het is. Het recept moet in grammen worden geschreven voor eenvoudige conversie. U kunt ook ponden gebruiken als u die maateenheid verkiest. De hop moet worden gemeten in ounces in plaats van in ponden voor een eenvoudigere conversie tussen ounces en grammen, omdat 1 ounce gelijk is aan 28 gram. Het enige wat u hoeft te doen is de gemalen mout, het vloeibare moutextract en het water toe te voegen volgens uw specifieke metingen in uw recept, zes uur wachten voordat u de gist toevoegt, het nog eens 24 uur geven na het toevoegen van de gist voordat u het bottelt – dan kunt u zijn goed om te gaan!

Welke apparatuur je nodig hebt om je eigen bier te brouwen?

Bier brouwen is een oude kunst met een lange geschiedenis. De manier waarop het werkt, is dat je de granen in heet water kookt om de suikers te extraheren, die vervolgens door de gist worden omgezet in alcohol. Je hebt een kookplaatbrander of gasfornuis, een grote kookpot, een fermentatievat, een luchtsluis en stop (voor glazen mandfles), glazen kan (voor glazen mandfles), waterkokerthermometer, brouwlepel, hydrometer (optioneel), pottenwasser of pad van staal wol). Dit allen kun je bestellen in een bierbrouw pakket van Brouwpunt.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.